+38 044 361-98-48

Кисіль вишневий

46
200 гр

Одна з найдавніших українських десертних страв, що безперечно має історію в кілька тисячоліть. Кисіль за звичай подавали останнім під час святкувань. Традиційно на більшості українських земель це було своєрідним натяком для гостей, що пора вже вставати з-за столу. Крім вишневого, наші прадіди любили готувати кисіль з бузини, груш, яблук, слив, суниць, чорниць, журавлини ну і, звичайно, калини. Оригінальним був рецепт наших прадідів приготування киселю з коров`ячого молока. Інколи наші прабабусі вдавались до «хитрощів», вливаючи в миску кисіль шарами, наприклад: спочатку на дно миски наливався вишневий кисіль та давали йому охолонути, аби він застигнув, потім – яблучний, потім – молочний, потім – знову вишневий, а зверху – калиновий. Таким чином, виходило дуже смачно, і згодьтесь, дуже по-сучасному. Тобто, це ще раз підкреслює, що все нове – це «добре» забуте старе. В середньовічні часи замість картопляного крохмалю наші прабабусі використовували борошно жита чи ячменю. В залежності від його кількості кисіль був, або ж рідким, або густим.

Наша адреса: вулиця Михайла Донця, 2, Київ

Панорами